A brazil világbajnok támadó szívesen követné Zinedine Zidane példáját.

“Már nem élvezem annyira a futballt” – Kaká

Hamarosan bejelentheti visszavonulását Kaká, a Milan korábbi Aranylabdás játékosa. A világbajnok brazil középpályás azt nyilatkozta, hogy már nem élvezi annyira a játékot, mint korábban.

A brazil futballista – aki 2007-ben nyert Aranylabdát – a Globo Esporténak adott interjúban utalt arra, hamarosan véget érhet profi pályafutása.

“Már nem élvezem annyira a futballt, mint azelőtt. Mindegyik mérkőzés után fájdalmat érzek. A testem így jelzi, harmincöt éves vagyok. A regeneráció egyre hosszabb időt vesz igénybe. Érzem, hamarosan eljön az idő…” – mondta Kaká.

A lap szerint Kaká három lehetőségből választhat karrierjét illetően: visszatér hazájába és a Sao Paulóban játszik egy évet, hosszabbít az Orlandóval vagy szögre akasztja stoplisát.

“Jó lenne Zidane példáját követni.” – mondta Kaká. “Miután visszavonult, nem sietett el semmit. Megtalálta, mi az, amit igazán szeretne csinálni. Sokat tanult, tudatosan készült, és az utánpótlásban kezdett el edzősködni. Ez nekem is tetszene.”

A Bajnokok Ligája-győztes Kaká a Sao Paulóban lett profi játékos, 2003 és 2009 között a Milant erősítette, majd négy éven át a Real Madrid futballistája volt. A 2013–2014-es idényben ismét a milánóiaknál játszott, az Orlando Cityben 2014 óta szerepel – igaz, 2014-ben kölcsönben a Sao Paulóhoz került.

Kaká a Milanban 287 meccsen 101 gólt jegyzett. A brazil válogatottban 92 mérkőzésen 29-szer talált be.

Címkék:

A szerző: norberto012