Amelia rendkívül boldogan és magabiztosan nyilatkozott a Juventus elleni győzelem után a MilanChannelnek. “A második...<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2012/11/27/amelia-ez-a-legjobb-formacio-a-csapatnak/' addthis:title='Amelia: Ez a legjobb formáció a csapatnak '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Amelia: Ez a legjobb formáció a csapatnak

Amelia rendkívül boldogan és magabiztosan nyilatkozott a Juventus elleni győzelem után a MilanChannelnek.

“A második félidőben a Juventus még jobban próbálta erőltetni a széljátékot, ezért nekem annyiszor kellett kimozdulnom amennyiszer csak tudtam, hogy segítsek a csapattársaimnak. Jól védekeztünk, kezdhettünk volna jobban is, de egy kicsit fáradtak voltunk. Az utóbbi időben érezhetően megváltozott a csapat pszichológiai állapota, ezáltal jobban játszunk és magabiztosabbak vagyunk a pályán. A srácok egyre biztosabb lábakkal léptek pályára az utóbbi meccseken.

Nagyon nehéz egy ilyen fontos mérkőzés előtt percekkel megtudni, hogy játszani fogok, de határozott karakter vagyok és rendelkezem az ehhez szükséges tapasztalattal is, hogy tudjam ezeket a helyzeteket kezelni. Úgy gondolom, hogy jelenleg Abbiati és én vagyunk a liga legjobb kapuspárosa, még úgy is, hogy Buffon mögött is egy nagyon jó kapus áll, Storari személyében. A Milan egy nagy csapat, ahol elengedhetetlen két jó kapus.

Bajnokság nehézkes kezdése? A bajnokság elején sok új srác csatlakozott hozzánk, fontos játékosaink távoztak, azonban mi, akik maradtunk próbáltunk tovább edzeni és megteremteni a csapat új szellemét, elsősorban azzal, hogy megpróbáltuk összekovácsolni a gárdát.

Gabriel? Elképesztő lehetőségek rejlenek benne, nagyon fiatal és erős. Közel áll hozzám és Christianhoz, sokat dolgozunk együtt és biztos vagyok benne, hogy szép karrier előtt áll.

Kapus és védelem közötti kapcsolat? Elengedhetetlen a kommunikáció kapus és védő között. Vegyük csak a Giovinco példáját. Én és De Sciglio is szóltunk Mexésnek, hogy lépjen egyet hátra, mert Giovinco megszökött az emberfogásból, de már késő volt, szerencsére nem kaptunk gólt belőle. (Az ollózós esetre gondolt).

Taktika? A Mester tudja, hogy ez a legjobb formáció a csapatnak, amiben most is játszunk. Azokat a taktikákat amiket év elején használtunk az új játékosok miatt voltak, próbáltuk megérteni melyik az a játékrendszer amiben megfelelően tudnak teljesíteni. Az edzőnk nagyszerű dolgokat mondott mindig, ráadásul önbizalommal és ez az ami megváltoztatta a csapatot. Mindig hitt bennünk.

Szurkolók? A vasárnapi volt az első meccs a szezonban amin tényleg felrobbanni készült a stadion, mi játékosok is a bőrünkön éreztük ezt és boldogok vagyunk, hogy sikerült győznünk, azonban a csapatnak továbbra is szüksége van a szurkolóira, hogy olyan magasságokba jussunk, mint az elmúlt években.”

Címkék:

A szerző: Patya