Bajnokok Ligája
 

Bajnokok Ligája

Oldal 3 / 3
 
ACM_GRA
(@acm_gra)

Szerintem akár még az első hely is meglehet a csoportban! Hogy miért? A PSG nem az igazi, (bár biztosan nehéz lesz), a Dortmund kiszámíthatatlan a Newcastle pedig egy frissen épülő brigád. Azért egy Bayern, City egy-két polccal mindenképp feljebb van, mint az említett csapatok, ott azért valóban pokoli nehéz dolgunk lenne. Persze, már a továbbjutásnak is örülnék, de figyelembe véve a többi csapat erősségét, engem nem lepne meg - még ha nehezen is - de elsőként mennénk tovább ebből a kvartettből. (félreértés ne essék, egy szóval nem állítom, hogy a Milan simán továbbjuthat elsőként, de azt érzem, lehet reális esélye rá)

 

ui: Azért még egy minőségi támadó jöhetne, így az utolsó órákban!:)

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el , ACM_GRA
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.31. 19:54
HegyalJani
(@hegyaljani)

Hazaérek melóból, látom kint van a cikk a Főoldalon a BL-sorsolással kapcsolatban.. Megnyitom a cikket 44(!!!!!) hozzászólás pár óra alatt 😀  Mi a Fax?!  Akkor nem volt ennyi hozzászólás, amikor 2 éve bajnokok lettünk.. Rögtön cisszentettem is egy pattintós zsömlét, mert már nem bírtam ideggel 😀  Halkan megjegyzem, örülök, hogy a Facebookról kevesebben, vagy egyáltalán nem járnak ide a fórumra.. 😉

Kicsit komolyra fordítva a szót, belecsaptunk a lecsóba rendesen.. Ha valaki ki akart volna velünk szándékosan cseszni, akkor sem tudott volna sokkal nehezebb csoportot összehozni..

Szép feladat lesz.

Úgy gondolom, hogy nincs egyértelmű esélye a csoportnak.. Szinte bármelyik két csapat továbbjuthat, és ki is eshet.. Biztos vagyok abban, hogy szép nagy keresztbeverések lesznek.. Én is azon véleményen vagyok, hogy csak a 3. helyet kerüljük el valahogy, nem hiányzik a bohóckodás az EL-ben, akkor már inkább a bajnokságra kell koncentrálni.. Ugyan még csak most kezdődtek a bajnokságok, de eddig sem a PSG, sem a Dortmund, sem NewCastle nem meggyőző.. 

Annyival talán előrébb járunk a tavalyihoz képest, hogy ragadt a srácokra egy kis BL-rutin.. Az újonnan érkezők között is van 3-4 játékos, akinek nem lesz újdonság.. RLC, Pulisic, Chukwueze, és talán Okafor is játszott a BL-ben, de az EL-ben biztos.. Nem az idei lesz az első fellépésük.. Szóval a Csapatunk úgy ahogy rendben van, bár egy csatár (Taremi-sztori szóra sem érdemes), még jól jött volna, de szerintem továbbra is a védelem a gyenge (gyengébb) pontunk..

Végül két, számomra érdekesség: furcsa lesz a BL-csoportkör Juventus és Liverpool nélkül.. A másik meg érdekes lesz Tonali és Donnarumma visszatérése a San Sioroba.. Hozzáteszem Pulisic is korábbi csapata ellen fog játszani, Theo meg a tesója ellen.. 🙂

Meglátjuk mi sül ki belőle.. Remélem végig továbbjutó helyen leszünk.. Jó meccsek lesznek, és jó eséllyel több meccsünket is fog a TV közvetíteni.. 

 

A hozzászólás módosítva: 8 hónap telt el , HegyalJani
VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.08.31. 23:24
Gagacs reacted
gumicsiga
(@gumicsiga)

A newcastle lesz szerintem a legneccesebb, tavaly a Chelsea meccseken láthattuk az Angol és Olasz csapatok közti különbségetek (mondjuk a Tottenhamet meg  pont leiskoláztuk), nekik pedig most jobban megy a szekér. A telt házzal biztos, hogy nem lesz gond és szerintem a lelkesedésükkel sem szerencsére a Dortmund ellen fogunk kezdeni és hazai pályán.

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.01. 10:30
Anselmo
(@anselmo)

@hegyaljani Hát nem mondom, hogy a kardomba dőltem volna, ha ez egy egyel egyszerűbb csoport. De összességében nem is olyan szörnyű, mint sokat gondolják vagy beállítják. Ha kicsit mélyebbre nézünk, nem nehéz átlátni, miért.

A Newcastle BL-rutin híján és egy eleve nem világverő kerettel érkezett ebbe a csoportba. Mint minden angol csapat, kemény dió, de semmivel nem erősebb, mint a tavalyi Tottenham. A második kalapból egy kezelhető Dortmund jön, amely erős csapat, de nagyon hullámzó és számos gyenge ponttal rendelkezik. A PSG-t belső megosztottság és viszályok terhelik, a Messi és Neymar távozása után - egy félig a kapun kint lévő Mpabbéval próbálják a földszintről újjáépíteni a keretet, egyelőre erősen felemás eredményekkel. Szóval a lényeg az, hogy a nevek alapján ez halálcsoport, de ha a Manchester United + Bayern München mellé kerlünk, akkor szerintem lehetne is csomagolni. 

Viszont marketing szempontból ez egy kiváló csoport, sok pénzt és teltházas meccseket hoz, minden meccset komolyan fogunk venni, és nem utolsósorban kiváló fokmérő, hogy hol is tartunk jelenleg. Én Egy Feyenoord - Porto - Real Sociedad, vagy mondjuk egy Benfica - Atlético Madrid - Galatasaray, vagy akár Sevilla -  RB Lepizig - Lens csoportnak sokkal kevésbé örültem volna, mert mindenki elvárta volna a csont nélküli továbbjutást, miközben ott is bőven-bőven meg lehetett volna égni... és mindenki számára mi lettünk volna a "team-to-beat"... de ugyanakkor meg olyan csapat sincs ebben a csoportban, aki ellen kb. semmi keresnivalónk nem lenne. 

Nekem ez tetszik, nem langyos víz (mint tavaly), de nem is reménytelen, mint 1 évvel korábban (egy akkor csúcsra járatott Liverpool, Atlético Madrid + a Porto ellen). 

VálaszIdéz
Közzétéve : 2023.09.01. 10:39
HegyalJani and ACM_GRA reacted
Oldal 3 / 3