Carlo Ancelotti, a Milan korábbi sikeredzője megnevezte azt a 11 legjobb játékost, akivel együtt dolgozott az eddigi edzői pályafutása során. A csapatban számos Rossoneri kötődésű játékos szerepel és egészen impozáns a felsorolás.

Ancelotti előbb játékosként ért el nagy sikereket a piros-feketéknél, aztán 1992-ben befejezte pályafutását és edzősködésbe kezdett. Három évvel később a Reggiana kispadjára ült le elsőként, majd irányította a Parmát és a Juventust is, mielőtt 2001 novemberében kinevezték a Milan vezetőedzőjének.

Az olasz tréner hosszú éveken keresztül volt a Milan edzője és az irányítása alatt tündökölt a csapat. Közel nyolc év alatt 8 trófeát nyertek, beleértve két Bajnokok Ligája-serleget. Ancelotti 423 meccsen irányította a Milant, a mérleg 238 győzelem, 101 döntetlen és 84 vereség volt. A 60 éves szakember ezután a Chelsea, a Paris Saint-Germain, a Real Madrid, a Bayern München és a Napoli edzője is volt, míg jelenleg az Evertonnál edzősködik.

Ancelotti összeállított egy csapatot azokból, akikkel együtt dolgozott az évek során.

Gianluigi Buffon
Cafu, Thiago Silva, John Terry, Paolo Maldini
Zinedine Zidane, Andrea Pirlo, Frank Lampard
Kaká
Zlatan Ibrahimovic, Andriy Shevchenko

4 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Nem megsértve Ancelottit, de az az edző, aki valaha is edzette Cristiano Ronaldót, egyszerűen nem hagyhatja ki őt az álomcsapatából. Persze Ancelotti 4-3-1-2-jébe CR nehezen illeszthető be, de ez kb. olyan, mintha valaki az elmúlt 15 év álomcsapatából kihagyná Messit vagy minden idők legjobbjai közül kifelejtené Maradonát meg Cruyffot…

    Örülhet a Milan-szurkoló, hogy a támadó szekció igencsak milanos lett, de az az igazság, hogy Shevchenko helyett – bár különböző posztokon játszottak – a portugált raktam volna be a csapatba. Minden tiszteletem Sheváé, de nem mérhető CR7-hez, aki ott van minden idők 10 legnagyobbja között.
    Kicsit meglepett a Nesta-Terry “csere”. Én inkább Thiago Silva helyére raktam volna be az angolt, akit összességében jobb védőnek tartok, mint a brazilt. Terry korábban vált klasszissá, és tovább tudott az elitben maradni, mint Thiago Silva.

  2. Szerintem a kedvenceit választotta ki, hogy kikkel szeretett együtt dolgozni, ami esetben nem fontos, hogy volt-e jobb labdarúgó nála. Ronaldo például egy csiszolatlan gyémánt volt, akiből Fergusson hozta ki a maximumot, ahogy Kaká és Sheva Ancelotti ideje alatt lettek sztárok, úgyhogy ezek a nevek jobban köthetők hozzá, mint Ronaldo, úgyhogy lehet ezért sem választotta őt. Ancelotti például dolgozott együtt a Fenomeno-val is, akit szintén bűn kihagyni egy legjobb labdarúgók felsorolásból.