Gennaro Gattuso 31 játékost nevezett az Európa Liga csoportköri küzdelmeire.

A nyár elején úgy tűnt, hogy a Milan nem fog a nemzetközi porondon szerepelni a 2018/2019-es szezonban, miután az UEFA kizárta a klubot a pénzügyi fair play megsértése miatt. Az Elliott hatalomátvétele után a Nemzetközi Sportdöntőbíróság elfogadta a fellebbezést és visszavonta a kizárást, így a csapat indulhatott a sorozatban.

Előző héten pénteken rendezték az Európa Liga csoportkörének sorsolását. A Milan a görög Olympiacosszal, a spanyol Real Betisszel és a luxemburgi Dudelange együttesével került az F-csoportba. A rossoneri szeptember 20-án a Dudelange otthonában kezdi meg a szereplést.

Gattuso 31 játékos nevét tartalmazó listát nyújtott be az UEFA felé az Európa Liga csoportköri küzdelmeire. A keretből kimaradt sérülés miatt Ivan Strinic és Andrea Conti, azonban meglepetésre Riccardo Montolivo ott van.

A MILAN KERETE AZ EURÓPA LIGA CSOPORTKÖRÉRE:

KAPUSOK: Antonio Donnarumma, José Manuel Reina;

VÉDŐK: Ignazio Abate, Davide Calabria, Mattia Caldara, Diego Laxalt, Ricardo Rodriguez, Mateo Musacchio, Alessio Romagnoli, Stefan Simic, Cristian Zapata;

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Tiémoué Bakayoko, Andrea Bertolacci, Lucas Biglia, Giacomo Bonaventura, Franck Kessié, Riccardo Montolivo, José Mauri;

TÁMADÓK: Fabio Borini, Hakan Calhanoglu, Samuel Castillejo, Alen Halilovic, Gonzalo Higuaín, Suso.

B listán szereplő játékosok: Gianluigi Donnarumma, Alessandro Plizzari, Raoul Bellanova, Marco Brescianini, Emanuele Torrasi, Frank Tsadjout, Patrick Cutrone.

9 hozzászólás a bejegyzéshez

  • A-lista: max. 25 játékos szerepelhet rajta, amelyből legalább 2 kapus, valamint legalább 8 helyi nevelésű játékos kell, hogy legyen az A-listán. Ha nincs 8, akkor az A-lista annyival kevesebb játékost tartalmazhat.

   Helyi nevelésű játékos: vagy legalább három évig az csapatnál volt 15 és 21 éves kora között, vagy egy másik csapatnál volt ugyanilyen feltételekkel, amelyik ugyanahhoz a szövetségez tartozik (értsd: olasz)

   B-lista: az 1997.01.01. után született játékosok kerülhetnek rá, akik legalább két folyamatos éven keresztül a csapatnál voltak 15 éves koruk óta. Akárhány játékost lehet B-listára nevezni.

   Magyarán akit csak lehet, a B-listára tesznek (Donnarumma, Cutrone) azért, hogy az A-listára minél több játékos kerülhessen. Nincs olyan szabály, hogy csak az A-listások játszhatnak. Donnarumma tavaly is B-listás volt és végigvédte az EL-t.

 1. Ha valaki megsérül az A listások közül akkor onnan szálhat be valaki helyette a keretbe ha jól tudom 🙂

  • Csak októberre várják, addigra pedig már javában megy az EL. Nem akarnak kockáztatni szerintem. Meg fene se tudja lehet megint rásérül (reméljük nem).

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Please enter your name here