Az olasz támadó ebben a szezonban 44 meccsen 5 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2018/06/04/borini-az-almom-hogy-trofeat-nyerjek-a-milannal/' addthis:title='Borini: “Az álmom, hogy trófeát nyerjek a Milannal” '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Borini: “Az álmom, hogy trófeát nyerjek a Milannal”

Fabio Borini, a Milan olasz játékosa úgy érzi, hogy pozitívan alakult számára a szezon és sikerült beváltania a hozzá fűzött reményeket.

Borini tavaly nyáron csatlakozott a piros-feketékhez a Sunderland együttesétől. A megegyezés alapján a klub egy idényre vette kölcsön egy kötelező vásárlási joggal, amely július 1-jén automatikusan életbe lép. A Milan 5,5 millió eurót fog fizetni a 27 éves támadó játékjogáért, míg tavaly nyáron a kölcsönvételi díj 500 ezer euró volt.

Az olasz játékos 44 tétmeccsen 5 gólt és 7 gólpasszt jegyzett a Milanban az aktuális szezonban és remek kiegészítőember volt. Érdekesség, hogy Borini 7 különböző poszton szerepelt a csapatban, ám elmondása szerint csatárnak érzi magát.

“Számomra egyértelműen pozitívan alakult a szezon. Nem voltak túl nagyok az elvárások felém és azt hiszem sikerült bebizonyítanom, hogy méltó vagyok a Milan mezhez. Úgy gondolom, hogy jól teljesítettem, bár legtöbbször nem az eredeti posztomon játszottam. Ez egy csodálatos év volt számomra és a teljesítményem egy kicsit revansnak is tekinthető, hiszen sok időt töltöttem külföldön és az emberek egy kicsit elfelejtkeztek rólam. Céljaim a következő szezonra? Gólokat szerezni és mindenekelőtt több játéklehetőséget kapni. Frusztráló a cserepadon ülni gólszerzés után. Szeretnék játszani és ki akarom harcolni, hogy főszereplővé váljak.” – mondta Borini.

“Nem tudom, hogy a következő szezonban milyen poszton fogok játszani, de alapvetően csatár vagyok. Hol játszanék leginkább? Csatárként a 4-4-2-es felállásban. Sokat dolgozom és úgy gondolom, hogy jól teljesítek. Alapvetően nagylelkű vagyok az öltözőben és sok új játékosnak segítettem a nyelv elsajátításában illetve a beilleszkedésben. Örömmel tettem ezt, mert tudom, hogy ezzel a csapatot segítem.”

“Hogyan jellemezném magam? Ambiciózus, bátor és elszánt.”

“Olasz szuperkupa? Várom a mérkőzést, hogy revansot vegyünk a Juventuson. Augusztus első felében játszhatunk ellenük, ha az edző nem fog minket megölni az edzéseken a felkészülési időszakban. Az az álmom, hogy trófeát nyerjek Milan mezben.” – tette hozzá.

Címkék:

A szerző: norberto012