A Milan az utolsó pillanatban kapott góllal 2-2-es döntetlent játszott a sereghajtó Benevento otthonában. Az újonc együttes az első pontját szerezte az olasz élvonalban, ezt megelőzően 14 meccséből 14-et elveszített. A találkozót követően csalódottan értékelt Gennaro Gattuso, a Milan vezetőedzője.

“Egy hete dolgozunk együtt és néhány dolgon sikerült változtatni. Időre van szükségem, hogy a csapat úgy játsszon, ahogy én szeretném. Nincs vigasz vagy kifogás. Nem mindig játszottunk jól, de a végéig próbáltunk nyerni. A Benevento nem érdemelte meg, hogy az utolsó 5 mérkőzését elveszítse és ellenünk sikerült az utolsó utáni pillanatban gólt szerezniük. Megcsinálták a saját szerencséjüket. Személy szerint nagyon beleélem magam minden mérkőzésben és ezt nagyon szerettem volna megnyerni. A változtatások? A középpályásaink nem tudták megtartani a labdát, az egyetlen aki jól teljesített az Kessié volt. Győzelemmel akartam hazatérni, ezért cseréltem be egy újabb védőt. Nem éreztem azt, hogy az ellenfél veszélyes lehet ránk.” – mondta Gattuso a meccs után.

“Még nagyon hosszú az út. Egy kemény munkával eltelt hét után csapatszellemet és győzni akarást láttam. A munka kifizetődik, ezért egységesnek kell maradnunk. Nekem kell lennem az elsőnek, aki meggyőződést mutat és nyugalmat sugároz. Senki sem elégedett, de még számtalan mérkőzés vár ránk. Egy győzelem önbizalmat adhatott volna nekünk, de sajnos ez nem jött össze. Tovább kell fejlődnünk és nem szabad feladni.”

“Fáj, csak ezt tudom mondani. Egy késszúrás kevésbé fájna, mint ez a gól az utolsó másodpercben. Fájdalmas ilyen gólt kapni. Az utolsó 15 percben szenvedtünk, majd kaptunk egy furcsa gólt. Sohasem gondoltam volna, hogy az ellenfél kapusa fog gólt szerezni ellenünk az utolsó pillanatban. Talán úgy tűnhetett, hogy a csapat csak besétál az öltözőbe, mintha mi sem történt volna, azonban én csalódottságot láttam. Mi vagyunk a Milan és többet kell tennünk, mert a jelenlegi szint az nem elég. Ez volt az első meccsem egy olyan csapat vezetőedzőjeként, amelyet sok éven át képviseltem. Szeretnék köszönetet mondani a játékosoknak, amiért az első naptól lelkesedést és elkötelezettséget mutattak.”

 

27 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. “Győzelemmel akartam hazatérni, ezért cseréltem be egy újabb védőt. Nem éreztem azt, hogy az ellenfél veszélyes lehet ránk.”

  Viccelsz bmeg, ezért hoztál be egy védőt????
  Azt az akarást én valahogy pont nem láttam a játékosokon.

  Tudom-tudom, simán félre lehet fordítani a dolgokat, de ha tényleg ezeket a szavakat nyilatkozta le, van egy újabb báb edzőként a csapatnál…

  • Amíg le nem vitte Susót nem is nagyon volt veszélyes a Benevento.
   Véleményem szerint Gattuso a létező legamatőrebb hibát követte el. Eredményt kell tartani, beviszek egy védőt. Igen ám, csak gyakorlatilag senki nem maradt a pályán, aki meg tudta volna tartani a labdát, és beszorultunk a saját kapunk elé, úgy mintha legalábbis a Real vagy a Barca rohamozott volna, és kb. a felezőig tudtuk előrerugdosni a lasztit. Azt gondolom, hogy ebben a helyzetben be kellett volna vinni Andre Silvát előre Kalinic helyett. Ő meg Susó megoldotta volna, hogy tartsuk kicsit a labdát, és simán meglett volna a meccs. Persze én laikus vagyok. 🙂

 2. Az a helyzet kedves Gattuso, hogy ha változtatni akarsz, mert ugye ezt nyilatkoztad még a meccs előtt, akkor VÁLTOZTASS!!!
  És ne MONTELLA szarságait folytasd!
  3 védős rendszerbe bele buktunk? Bele. Persze újra 3 védővel álltunk fel.
  Kalinic már annyira bukott, hogy a szurkolók már csak kifütyülni tudják? Persze, nálad is Kalinic lesz az egy szem csatár! Silva padon ül….. stb stb stb.

  Hogy a mentalitáson edzéseken fogsz változtatni azt nem kétlem. De arra kell jó 5-6 meccs.

  Na mindegy. Amikor kinevezték csak reménykedni tudtunk, hogy valóban másak az elképzelései a fociról, mint Montella-nak. Csak ezen tudok kibukni, hogy egy az egyben ugyanazt folytatta, amit a félszerzet itt hagyott.

  Első meccsed volt így én nem téged hibáztatlak azért , hogy csak egy pontot kaptunk, de eléggé fura, hogy egy olyan csapatot nem tudtunk elkalapálni, aki 0 ponttal áll a tabella legvégén és úgy néz ki szezon végén kis is esik a SERIE-A-ból.

  Azt csinálsz ezzel a csapattal, amit akarsz, DE NE FOLYTASD MONTELLA HIBÁIT!!!
  Mert attól idegbajt kapok!

  4-4-2-t neki! 4 védő – 2 csatár!

 3. Minden tiszteletem a játékos Gattuso iránt, de innentől – amíg a Milan edzője – ugyanúgy állok hozzá is, mint Seedorfhoz vagy Inzaghihoz. Azt nézve, hogy EDZŐKÉNT mit mutat.

  Azt mondja, győzni akart, ezért cserélt be Suso helyett egy védőt. Mivel ekkor még 2-1-re vezettünk, ebből következik, hogy úgy akart győzni, hogy megpróbálta kibekkelni a maradék időt, tartani az eredményt. Ez azt jelenti, hogy – joggal vagy nem, teljesen mindegy – igenis félt attól, hogy a Benevento egyenlíthet. Mondhatta volna ezt, ehelyett kijelenti, nem érezte, hogy a kiscsapat veszélyes lehet…

  Gattusónak sikerült egy (na jó, két) mondaton belül ellentmondásba keverednie saját magával. Ne ez alapján ítéljünk, rendben van. Ettől még azt kell mondanom, hogy hülye.

  Hogy Gattuso irányításával nem lesz egyik napról a másikra világverő a Milan, sejtettük. Hogy a jelenlegi keret helyett nem kaphatja meg valamelyik elit klub játékosait, tudtuk. Az alapvető gond az, amit nem lehet azzal magyarázni, hogy még csak most került ide, hogy még nem ismeri a játékosokat, hogy rutintalan stb. Csak remélni tudom, hogy megnézte az eddigi néhány meccsét a Milannak. És esetleg látta, bizonyos dolgok mennyire nem működnek. Lehetne sorolni a középpálya súlytalanságát és kreativitásának hiányát, a három védős rendszer sebezhetőségét, Kalinic nagyjából 0 hozzáadott értékét… Ahhoz érzésem szerint nem kell edzői diploma, hogy valaki észrevegye ezeket a szemmel láthatóan nem működő dolgokat. Tehát ha Kalinicet a legutóbbi szar teljesítménye után megint kezdőként szerepelteti, arra nem tudok mást mondani, csak azt, hogy hülye. Eddig Montellánál bizonyította, hogy kb. az ötödét éri annak, amennyit a Milan adott érte, most Gattusónál is sikerült. A meccs ékes példája annak, milyen az, amikor valaki a gólja ellenére is kritikán aluli teljesítményt nyújt.

  Elég volt végignéznem a meccset, semmi kedvem részletekbe merülni. 1 meccs alapján nem illik véleményt nyilvánítani senkiről, de az eddigiek alapján nem vagyok túlzottan optimista. Leonardót dicsérték, mert szinte minden gyakorlatot labdával végeztetett, hogy ebben fejlődjenek a játékosok. Inzaghit dicsérte Galliani, mert annyira lelkes volt. Seedorf, aki kijelentette, hogy a keret háromnegyedét (vagy 80%-át?) el kellene zavarni a francba, bűnbakká vált. Brocchinak új ötletei voltak. Gattusótól mindenki azt várja, hogy majd felrázza a csapatot. Ez mind nagyon szép, de említenék egy hasonló esetet. Nem működött valami a Bayernnél, erre Ancelotti helyett odavitték Heynckest. Nem működik valami a Milannál, erre jön Gattuso… Azt gondolom, ezeknek a játékosoknak elsősorban hiteles figura kellene, olyan, akinek papírja van arról, hogy már nyert valamit. Nemcsak az a szomorú, hogy a Milan az elmúlt egy évtizedben egyetlen komoly trófeát nyert (ha a klubvilágbajnokságot nem számoljuk), hanem az is, hogy Ancelotti óta egyetlen olyan edző sem ült a kispadon, aki úgy érkezett ide, hogy már nyert valamit edzői pályafutása alatt. Allegrivel sikerült a bajnoki cím, de utána fájó látni, hogy mennyire nem sikerült tapasztalt szakembert a padra ültetni. Éppen most, amikor egy jelentősen megváltozott keretet alakítottak ki, kellett volna egy olyan edző, aki tudta volna kezelni a helyzetet. Nem tudom elhinni, hogy egy ilyen feladatot egyetlen tapasztaltabb edző sem vállalt volna el.

  Előbb vagy utóbb minden nagyobb terveket szövő klubnál rájönnek arra, hogy a sikerekhez vagy bombaerős keret kell, amelyből még véletlenül sem lehet szar csapatot összerakni, vagy mindezt még megspékelik azzal, hogy egy neves edzőt is szerződtetnek, aki tudja, milyen nyerni. Mint amikor valamelyik Forma-1-es pilóta (talán Alonso) beszólt Johnny Herbertnek, utalva arra, hogy ő nem volt világbajnok, és ezért lett szakkommentátor… Hiszem azt, hogy ezen a szinten ez rengeteget számít. És persze lehet jönni Guardiolával meg Zidane-nal, de azért nézzük már meg azokat a kereteket, amelyekkel ők dolgozhattak… A Milan egy viszonylag fiatal csapat, amelynek játékosai egyszerűen nem tudják, mit jelent a klub. Lehet, hogy hallottak a legendákról, tudják, ki az a Maldini vagy van Basten, de nem feltétlenül érzik a klub részéről az elkötelezettséget, nincs meg bennük a magabiztosság, talán azért, mert egy nulla Montella a teljes hiteltelenségével és a szar eredményeivel próbálta magyarázni nekik, hogy mit és hogyan csináljanak. Előbb vagy utóbb minden játékos elgondolkodik azon, hogy biztos, hogy ez az edző ért ahhoz, amit csinál? És akkor átvillan az agyukon, hogy nincs semmi kapaszkodó, mert a csávó még életében nem nyert semmi komolyat. És bár nincs garancia a scudettóra vagy BL-re akkor sem, ha a tréner már nyert nagy trófeát, a játékos hinni fog magában.

  Az elmúlt években azt látni a csapat (nem) működésén, hogy a játékosok pályán való ténykedése szervezettség terén nem megy egy bizonyos szint fölé. Megvannak a védők, a középpályások, a támadók, néhány passzkombináció, de olyan a Milan által előadott “műsor”, mint a Monty Python-sorozat egy-egy epizódja, amelynek jelenetei között általában nincs szerves kapcsolat. Hiányzik továbbá a játékosok magabiztossága, ami idén Calhanoglu produkcióján látható leginkább, akinek egyik-másik megoldását látva néha azt mondanám neki, hogy nem kellene ezt a futball dolgot erőltetni.

  Nem hiszek abban, hogy a Gattuso által képviselt lelkesedéssel olyan sok hiányosságot orvosolni lehet. Az angol futballra mindig is jellemző volt a lelkesedés, a hajtás. A múlt század elején a spanyol futball is inkább ezt a fajta túlzottan agresszív stílust képviselte. Az olasz futballban ugyanakkor mindig is megvolt a küzdelem mellett a szervezettségre való törekvés. Amihez kellettek Trapattonik, Gattusók is, de Riverák, Donadonik vagy Pirlók is… Jelenleg ez az, ami hiányzik. Szomorú, hogy eltűnni látszik az az edzőgeneráció, amely erre még tudott építeni. A jelenlegi olasz trénerek kevés kivételtől eltekintve nem ütik meg a nagy elődök (Trapattoni, Sacchi, Scala, Capello, Lippi) szintjét. Amit Gattuso ennek a Milannak adni tud, az szerintem csak egyfajta lelkesedés. Amivel elfedni lehet bizonyos problémákat, de megoldani nem. Cáfoljon rám, de nem látom benne azt a pluszt. Gattuso valószínűleg az a személy, akit fegyelmezési-hangulatjavítási-motiválási feladatokkal bíznék meg, ha edző lennék, de a taktika kidolgozását valaki másra testálnám.

  Gattuso nem hiteles edző. Ez nem az ő hibája, egyszerűen még nem tart ott. A Milan pedig egy olyan klub, amelynek – a múltja alapján ez kijelenthető – a kimagasló eredmények eléréséhez klasszis, nagy tudással bíró edzőre van szüksége. Van rá esély, hogy Gattuso egyszer olyan lesz, mint Simeone, de gyorsan kellene folyamatosan jó eredményeket szállítania, nagy rajta a nyomás, a játékosoknak meg szerintem mindenből elegük van, vagy demotiváltak, vagy csak ennyit tudnak.

  Nem baj, mindjárt itt a klub születésnapja, lehet ünnepelni.

 4. Most mondjátok meg őszintén, mit tehet egy edző egy hét munka után ? Szerintem semmit, de azért lehetett volna jóval bátrabb is a csapat összeállítását illetően. Nyugodtan játszhattunk volna két csatárral !
  Továbbra is azt mondom, hogy nálunk nem edző kérdés van !
  Rettenet rossz felfogású középpályásaink vannak, és hogy finom legyek, egy közepesnek mondott rivális csapat háza táján is néha különbeket találni ! Meggyőződésem, hogy Kalinicsekkel, Bonaventúrákkal,Bigliákkal,Susokkal, Calhanoglukkal,stb..elmehetünk a retekbe ! Persze most lehetne mondani, hogy ezek azért nem olyan rosszak…Na igen, egy átlagos középcsapat szintjén ! De olyan csapatnál, ahol a BL visszatérés a cél, ott az ilyenek ne játszanak ! Egyikből sem lesz Zidan még akkor sem, ha kétszer többet edz velük Gatta !
  A rosszul játszó Bonuccinál, a padoztatott Silvánál és a kapusunkon kívül nincs top játékosunk ! Öreganyám mondaná, hogy ez egy nagy srekli !
  Itt szerintem nagyon nagyon sok év kell még ahhoz, hogy legyen egy Serie A meghatározó csapatunk, aki rendszeres BL résztvevő lehet !
  Forza Ac Milan !

  • De akkor ki játsszon, ha nem ők? 😀 Ők alkotják a csapat gerincét, rájuk van kitalálva a játék. Hiába vannak új igazolások, egyszerűen nem lehet kihagyni sem Susot, sem Bonaventurát, mert az új játékosok fikarcnyival sem jobbak.
   Szerintem nem is keret kérdés van (az edző kérdés mellett), mert azért nem analfabétákat hoztunk, hanem más csapatoknál már bevált, “top” játékosokat. Természetesen alaposan túlárazva, de nem a Primaverából hoztuk fel őket, hogy vagy beválnak, vagy nem.

  • Valahol olvastam a minap (vagy a mommentátos mesélte…), hogy tavaly mennyire szidták Perisicet, Brozovicot, de még Icardit is. Aztán most érdekes módon kiderült, hogy tudnak ők játszani… Véleményem szerint ez a keret ott lehetne a legjobb 4-ben megfelelő irányítással. Említettek közül melyik top játékos a te mércéddel? Max talán Icardi…
   Meg Zidane-t emlegeted… Olvasd el, hogy milyen véleménnyel voltak róla fiatalon… Nem épp olyanokat mondtak róla ami azt vetíti elő, hogy eljut oda ahová…
   Egy csomó játékosunk 20-22 éves (vagy annyi sem), bármi lehet belőlük…

 5. Pár nap alatt egy edző a motiváción kívül az égadta világon semmit nem tud csinálni,ezen felesleges is vitatkozni.
  De számomra is érthetetlen,hogy miért ezt a kezdőcsapatot küldte pályára hétvégén.
  Az rendben,hogy nem akart most még szerkezetet váltani de semmi gond nem lett volna ha 3-4-5 helyen megváltoztatja Montella csapatát.
  Viszont amit már írtak előttem,hogy neki is látni kell : ez a felállás-szerkezet nem működik.
  Ezen változtatni kell!A 3 védőt vissza 4-re,előre 2 csatár…stb…Legalább is próbálja ki!
  Szerintem ez egy elég jó keret,én sem akarom elhinni,hogy pár hónapja ezek a játékosok még jók voltak most meg kuka…
  Tényleg az Intert lehet felhozni példának…
  Remélem Gattuso kitalál valami újat..Ha tovább viszi ezt a Montella által már megbukott rendszert akkor tényleg nem lesz hiteles edző…

 6. Szerintem nem lesz olyan rossz. Nekem pozitívumként az tetszett, hogy Kessie többet védekezett. 1 hét alatt még maga Pep Guardiola sem tudna csodát művelni, de még 1 hónap alatt sem…Csodát nem kell várni. Egyenlőre örüljünk Montella menesztésének..Lépésről-lépésre haladjunk…Egyenlőre azt tapasztalom, hogy a 3 védős rendszerrel csak Conte csapatai tudna ( tudtak ) játszani, mindenki más 4 védőben gondolkodik..Nem tudom. Lehetne tolni simán 2 csatárral és Suso vagy Calhanoglu lenne mögöttük..De egyenlőre azt is sikernek könyvelném el, ha az első 6 helyezettel is döntetleneket játszanánk..:-)

  • Ancelotti, én nem vártam és nem is várok csodákat Gattuso-tól. Ahogy a kinevezésekor írtam, nálam még akár egy vereség is belefért volna, ha láttam volna hogy bármit is változtatott.

   Mert ezt ígérte. Változtatni fog! És hogy másak az elképzelései a fociról, mint Montellának.

   A Benevento elleni meccsen viszont semmiféle változtatást nem láttam. Egy az egyben ugyanazt nyomta, mint az elődje!
   Nekem nem az eredmény a csalódás, hanem az hogy nem változtatott semmin, mégis bebuktunk.

   A MILAN mindig is 4 védővel játszott. Ez volt a mi védjegyünk,. 4 védő, akiken nem tud kifogni senki! Hiába játszottak más nagy csapatok a BL-ben is modernebb futballt, nem bírtak a mi védőinkkel. Ha már másra nem Gattuso-nak illene legalább ennyire emlékeznie. Modern 3 védős rendszert akar? Akkor menjen edzősködni más csapathoz.

   Kalinic százszor bebizonyította, hogy egyszem csatárként sz@rt nem ér. Erre fel ő is 1 csatárral áll fel. Én nem állítom, hogy rossz játékos lenne, de mellé kell egy társ. Ráadásul, ha Silva lett volna az egyszem csatár, valószínűleg 2-3 góllal is elhúztunk volna már az első félidőben. Ennyit hagyott ki Kalinic.

   Kell a 4 védő, mert kib@szottul bizonytalanok vagyunk. És kell 2 csatár előre, mert egyik csatárunk se világklasszis, aki egymaga széttudja verni a védelmet, üresre futni, vagy megcsinálni 3 cselet zsinórban és begurítani a kapus mellett. Ilyen nálunk jelenleg nincs.
   Hogy hogyan osztja fel a középpályát, szerintem ellenfél függő.
   De a 4 védőnek és a 2 csatárnak kellene, hogy alap legyen.

   Én ilyen változásokat vártam Gattuso-tól. Arra nem számítottam, hogy ugyanazt a szart fogja tovább nyomni, amivel az elődje is bebukott.

   • Sajnos, már a kinevezése első órájában tájékoztatott mindenkit, hogy 3 belső védővel fog dolgozni 🙁 Nekem sem tetszett. Simán kipróbálhatná sztem is a 4 védős rendszert, főleg, hogy Romagnoli eltiltott. Nem történne semmi.
    Kalinicra próbálták felívelni a labdát többször is, általában összeesett, nem tudja nagyon megtartani a labdát sem. Jó lenne , ha 2 csatárral játszanánk, ez tény.

   • Azért azt értsük már meg, hogy alapból a védelem sokkal stabilabb 3 belső emberrel, mint 2-vel! 3 védős rendszer védekezésben gyakorlatilag 5!
    ettől függetlenül egy megerősített belső középpálya miatt én is jobban szeretem a 4 védős rendszert. Viszont Bonucci “söprögetőként” is gyengén teljesít, főleg ha 1 az 1ben védekezik. Nem tudom mikor láthatjuk az igazi arcát, de egyenlőre Zapata és Romagnoli a legjobb védőnk ha 4 védős rendszerről beszélünk. Esetleg Musacchio-Zapata védelmet próbálnám meg, mivel nagyon gyors mind2.

     • Zapata 10 meccsen volt kezdő ezeken összesen 6 gólt kaptunk. Amúgy a teljes átlag 20 meccsen 29 bekapott gól. Ez megint csak statisztika, puszta tények.
      Szerintem óriási tévedésben vannak sokan a megítélésében. De nem akarom sorolni hányan szidták a saját csapatunk játékosait. Most a világ egyik legjobb védője messze a leggyengébb pont a védelemben. Ez nem csak az ő felelőssége, bár Kalinic mellett nála is látok motivációs hiányosságokat és dekoncentrációt.

     • Bonucci eddig semmit nem mutatott. Szezon elejétől nem taktikai hibákat vétett, hanem egyénieket. És azokból rengeteget!

      Az elmúlt pár meccsen asszem 2-3 meccsen már sikerült kiszűrnie ezeket a hibákat, viszont a Benevento ellen újra megjött az 1 pontot érő hiba. Elvileg ő próbálta levédekezni a 16-osunkba merészkedő kapust, aztán tudjuk mi lett a vége.

      Zapata sajnos jobb formát mutat, mint a világ legjobb belső védője.
      De Musacchio is jobb. Talán még Gomez is stabilabb lenne, ha játszana.

      Ez nem Bonucci szezonja annyi szent.

   • Nekem a legnagyobb hiányérzetem, egy jó box-to-box középpályásnál van. Egyszerűen Kessie mellé kell egy olyan kreatív középpályás aki védekezni és legfőképpen megtudja szervezni a támadást. A hátvédektől elkéri a labdát, folyamatosan irányít, és követi az üresen mozgó támadókat. Kereszt paszokkal, kis passzokkal, megtartja a labdát, ha kell cselez, folyamatosan mozgásban vanstb…mint Iniesta vagy Xavi volt.