Eldőlt, hogy Gennaro Gattuso veszi át az első csapat irányítását.

HIVATALOS: Már nem Montella a Milan edzője

Hétfő délelőtt a klub a hivatalos honlapján jelentette be, hogy menesztette a Milan vezetőedzői posztjáról Vincenzo Montellát. A csapat irányításával Gennaro Gattusót bízták meg, aki eddig a Primaverát vezette.

A rossoneri a legutóbbi bajnokiján gól nélküli 0-0-s döntetlent játszott a Torinóval, a csapat pedig 14 fordulót követően a hetedik helyen áll úgy, hogy az előző 5 mérkőzéséből csupán 2-t tudott megnyerni. A mérleg 14 mérkőzésen 6 győzelem, 2 döntetlen és 6 vereség.

A Milan hétfő délelőtt a hivatalos honlapján közölte, hogy Montella távozik a csapat éléről. A klub megköszönte a 43 éves szakember munkáját és sok sikert kívánt neki a továbbiakban, emellett bejelentette, hogy Gennaro Gattusót bízták meg ideiglenesen az első csapat irányításával.

Gattuso a nyáron tért vissza a milánói alakulathoz és eddig a Primavera csapatot irányította. Játékosként korábban 14 évig volt a Milan alkalmazásában, amelynek színeiben 468 tétmeccsen lépett pályára és 2 Bajnokok Ligáját, 2 Scudettót, 1 Klubvilágbajnokságot, 2 Európai szuperkupát, 2 Olasz szuperkupát illetve 1 Olasz kupát nyert.

Montella 2016 nyarán érkezett a Sampdoriától és első idényében trófeát nyert, miután a csapat legyőzte a Juventust az Olasz szuperkupában. A szezon végén a 6. helyen végzett a Milan, amelynek következtében hosszú évek után sikerült visszatérni a nemzetközi porondra. A klubvezetés a nyári átigazolási időszakban alaposan megerősítette a játékoskeretet, azonban a szezonkezdés nem volt túl jó. Ugyan sikerült továbbjutni az Európa Liga csoportköréből, de Montella együttese a bajnokságban csak bukdácsolt – ráadásul az összes mérkőzését elveszítette a tabella élmezőnyében álló együttesek ellen.

Az olasz vezetőedző 514 napig volt a Milan edzője és 64 tétmérkőzésen vezette a csapatot.

Címkék:

A szerző: norberto012