Andrea Conti, a csapat olasz jobbhátvédje szerint a döntésénél jelentős szerepet játszott az új tulajdonosok projektje. A 23 éves játékos beszélt az Atalantáról, a példaképeiről, a beilleszkedésről és az Európa Ligáról is.<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/08/08/conti-minden-gyerek-alma-a-milanban-jatszani/' addthis:title='Conti: “Minden gyerek álma a Milanban játszani” '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Conti: “Minden gyerek álma a Milanban játszani”

Andrea Conti, a csapat olasz jobbhátvédje szerint a döntésénél jelentős szerepet játszott az új tulajdonosok projektje. A 23 éves játékos beszélt az Atalantáról, a példaképeiről, a beilleszkedésről és az Európa Ligáról.

“Mit jelent 23 évesen a Milanban játszani? Ez egy álom megkoronázása. Csak a Milant akartam, mert ez volt az első csapat, amely meg szeretett volna szerezni. Ez egy fontos lehetőség egy nagyszerű klubnál. A hívásuk megtiszteltetés számomra és nem utolsósorban azért, mert jobban akartam őket, mint bárki más. Az elmúlt néhány évben a Milan nem úgy teljesített, mint ahogy megszokhattuk. Ez fontos volt a döntésem meghozatalakor. Számomra fontos volt, hogy főszereplője legyek egy olyan projektnek, amelynek célja, hogy a klub visszatérjen a világ labdarúgásának csúcsára. Ez egy gyönyörű kihívás, amely egyedülálló és ritka lehetőség. A Milanban játszani minden gyerek álma.” – mondta Conti a Corriere dello Sportnak.

“Atalanta? Olyan, mint egy nagy család, ahol otthon érezheted magad. Nem probléma számomra a nyomás, mert már megszoktam. Amikor elhagytam az Atalanta Primavera csapatát és csatlakoztam a Perugiához, akkor kezdtem érezni, hogy milyen az igazi futball.”

“Példaképek? A posztomon mindig is csodáltam Dani Alvest és Sergio Ramost, amikor szélsőhátvédként játszottak. Miben kell fejlődnöm? Határozottan a védekezésben, az ívelésekben és az 1 az 1 elleni szituációkban. Erősségeim? Egyszerűen játszom. Gyors vagyok és nagyon elszánt. Támadásban agresszív vagyok, ez mindenképpen a fő tulajdonságom.”

“Beilleszkedés? Azonnal ment, nem szenvedtem a változástól. Az első egy teljesen pozitív hónap volt. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek és ilyen nagyszerű csapattársaim vannak. Briliáns csapattársak és csodálatos emberek. Craiova elleni EL-meccs? Nagyon izgalmas volt. Csodálatos érzés a San Siróban játszani ilyen sok ember előtt. Természetesen a közönség támogatása mindig szép, még a kevésbé pozitív időszakokban is.”

“Real Betis elleni felkészülési meccs? Ez egy nagyon fontos meccs és lehetőség arra, hogy tovább fejlődjünk erőnlétileg. Az azt követő mérkőzésünk az Európa Ligában lesz, így a legjobb formában kell lennünk arra a meccsre. Ezek a találkozók fontosak ahhoz, hogy megszokjuk a nemzetközi porondot, mert az Európa Ligában játszani teljesen más, mint a bajnokságban.”

Conti az előző szezonban alapember volt az Atalantában és 33 bajnoki meccsen 8 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, ezzel ő lett az európai topligák legeredményesebb védője. Idén nyáron a Milan mintegy 25 millió eurót fizetett a játékjogáért a bergamói együttesnek.

Címkék:

A szerző: norberto012