Az olasz védő 7 év után távozott a Juventusból.

HIVATALOS: Bonucci 42 millió euróért a Milané

A Serie A holtszezonjának egyik legérdekesebb átigazolását jelentették be: Leonardo Bonucci, a címvédő Juventus labdarúgócsapatának olasz válogatott védője a Milanhoz szerződött.

Csütörtökön robbant az átigazolási bomba, amit először mindenki kacsának hitt, ám mostanra mégis biztossá vált: Leonardo Bonucci elhagyta a Juventust és a rivális Milanban folytatja pályafutását – jelentette be a két klub a hivatalos honlapján. A Milan és a Juventus mindenben megállapodott egymással, az olasz válogatott védő 42 millió euróért csatlakozott a piros-feketékhez, ezzel beállította Rui Costa 2001-es átigazolási rekordját. A 30 éves játékos 2022 nyaráig, azaz 5 évre szóló szerződést írt alá.

Óriási tömeg fogadta a klub székházánál Bonuccit, aki péntek délután megérkezett Milánóba, majd szombaton átesett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon. A Juventus a hivatalos honlapján hozta nyilvánosságra az átigazolási árat, amely szerint a Milan 3 év alatt fizeti ki a 42 millió eurós vételárat.

A legutóbb 2011-ben bajnok Milan áprilisban kínai tulajdonba került, az új vezetés pedig nem sajnálja a pénzt erősítésekre: André Silváért 38, Andrea Contiért 25, Hakan Calhanogluért 22, Ricardo Rodríguezért 18, Mateo Musacchióért 18, Lucas Bigliáért 17, míg Franck Kessiéért pedig 8 millió eurót fizetett.

Leonardo BONUCCI
Teljes név: Leonardo Bonucci
Születési idő: 1987. május 1.
Születési hely: Viterbo, Olaszország
Nemzetiség: olasz
Életkor: 30
Poszt: védő
Szerződés: 2022. június 30.
Magasság: 190 cm

 

Bonucci a Viterbese együttesénél kezdte pályafutását, majd 2005 nyarán az Interbe igazolt. A 2005/2006-os szezonban a Cagliari ellen mutatkozott be a Serie A-ban, míg első Olasz kupa mérkőzését 2006 novemberében játszotta a Messina ellen. Később a Trevisóban, a Pisában és a Bariban is megfordult, mielőtt 2010-ben 15,5 millió euróért a Juventushoz szerződött.

A 70-szeres olasz válogatott védő 7 szezont húzott le a Juvéban, amelynek színeiben 319 tétmérkőzésen lépett pályára. Bonucci a torinói együttessel 6 Scudettót, 3 Olasz kupát és 3 Olasz szuperkupát nyert.

 

Címkék: ,

A szerző: norberto012