A Milan és az olasz labdarúgó-válogatott egykori csillaga, Paolo Maldini szabadkártyát kapott a június 26-án...<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/06/18/atp-tornan-indul-a-milan-legendaja-paolo-maldini/' addthis:title='ATP-tornán indul a Milan legendája, Paolo Maldini '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

ATP-tornán indul a Milan legendája, Paolo Maldini

A Milan és az olasz labdarúgó-válogatott egykori csillaga, Paolo Maldini szabadkártyát kapott a június 26-án kezdődő Aspria Tennis Cup Trofeo BCS elnevezésű milánói tornára. A 49. születésnapját éppen akkor ünneplő klasszis Stefano Landonio oldalán párosban indul.

A 126-szoros válogatott, 5-szörös BEK- és BL-győztes, vb-, illetve Eb-ezüstérmes korábbi védő, Paolo Maldini nyolc évvel a visszavonulása után újabb sportágban próbálja ki magát. A 49. születésnapján június 26-án ünneplő klasszis ugyanis barátja és edzője, a 45 éves Stefano Landonio oldalán szabadkártyát kapott a nyolc nap múlva rajtoló milánói ATP Challenger-tornán.

A páros egy előselejtezős tornát megnyerve jutott ehhez a szenzációs lehetőséghez.

“Tisztában voltunk azzal, hogy tudunk jól játszani. Ez volt az első igazi versenyünk, bár előtte néhány jótékonysági eseményen már felléptünk Paolóval.” – nyilatkozta Landonio az Il Tennis Italiano-nak.

“Így, hogy Paolo csak öt-hat éve kezdett el teniszezni, nehéz megmondani, mire vitte volna profiként ebben a sportágban. Technikailag akadnak problémái, viszont elképesztő mentális és fizikai képességei vannak.” – tette hozzá a profiként a világranglista 975. helyéig (párosban 1004.) jutó egykori teniszező.

Címkék:

A szerző: norberto012