Néhány nappal ezelőtt Yonghong Li vezetésével egy kínai befektetőcsoport megvásárolta a Milan tulajdonrészének 99,9 százalékát...<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/04/17/rendezni-a-stadionkerdest-ez-az-uj-tulaj-egyik-celja/' addthis:title='Rendezni a stadionkérdést – ez az új tulaj egyik célja '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

Rendezni a stadionkérdést – ez az új tulaj egyik célja

Néhány nappal ezelőtt Yonghong Li vezetésével egy kínai befektetőcsoport megvásárolta a Milan tulajdonrészének 99,9 százalékát és a football-italia.net internetes oldal összegyűjtött 5 dolgot, amely az új tulajdonosok számára prioritást élvez.

DONNARUMMA SZERZŐDÉSÉNEK MEGHOSSZABBÍTÁSA

A 18 éves kapus ott folytatta ebben a szezonban, ahol tavaly abbahagyta: idén eddig 32 meccsen játszott a Serie A-ban és 11 találkozón nem kapott gólt. Remek teljesítményére számtalan európai topklub felfigyelt, többek között a dúsgazdag Manchester City, amelynek tulajdonosai a korábbi hírek szerint rekordot jelentő 130 milló fontot sem sajnálnának Donnarumma játékjogáért.

Néhány héttel ezelőtt nagy volt a bizonytalanság az olasz válogatott kapus jövőjét illetően, ami legfőképpen a klub eladása körül kialakult helyzetnek volt tudható be. Mino Raiola, a játékos ügynöke többször is elmondta, addig nem hajlandóak szerződést hosszabbítani, amíg nem tisztázódik a helyzet a tulajdonosváltásról. Ez a múlt héten megtörtént és a várakozások szerint Donnarumma hamarosan új, hosszú távra szóló szerződést kaphat jelentős fizetésemeléssel.

Nem titok, hogy az új vezetőségnek esze ágában sincs megválni a fiatal kapustól. Ezt néhány nappal ezelőtt Marco Fassone, a klub vezérigazgatója is megerősítette. Fassone elmondása szerint a lehető leghamarabb szeretnék megoldani a hosszabbítást, ugyanis kulcsszerepet szánnak Donnarummának a jövő Milanjában.

VINCENZO MONTELLA HELYZETÉNEK TISZTÁZÁSA

Annak ellenére, hogy tavaly nyáron rendkívül kevés összegből erősített a vezetőség, Vincenzo Montella vezetésével a Milan egészen januárig versenyben volt a Bajnokok Ligájáért, jelenleg pedig 32 forduló után a 6. helyen áll 3 ponttal lemaradva az EL-kvalifikációt érő 4. helytől. A szurkolók véleménye megoszlik az olasz vezetőedző megítélését illetően, azonban úgy tűnik, hogy a kínai tulajdonosok bíznak benne és mindenképpen vele tervezik megkezdeni a soron következő idényt.

A JÁTÉKOSKERET MEGERŐSÍTÉSE

Elsődleges cél lehet a klubvezetés számára a játékosállomány megerősítése. Amennyiben sikerül kiharcolni az Európa-liga indulást, akkor olyan csapat összeállítására van szükség, amely a bajnokságban és a második számú európai kupasorozatban is képes helyt állni. Ugyanakkor a Serie A-ban a korábbi évekhez képest jóval nagyobb lesz a verseny az élmezőnyben, hiszen a 2018/2019-es szezontól kezdve Olaszországból az első 4 helyezett automatikusan a Bajnokok Ligája csoportkörébe indulhat.

Az Il Sole 24 Ore szerint a nyári átigazolási időszakban 130-140 millió euró áll majd rendelkezésre játékosigazolásra.

STADIONKÉRDÉS MEGOLDÁSA

Korábban Berlusconi szeretett volna új arénát építeni a klub főhadiszállásához közel, végül azonban a klub visszalépett a telek megvásárlásától és elállt a stadionépítéstől. Jelenleg a két milánói együttes közösen bérli a San Sirót a milánói Önkormányzattól, viszont nem tudni, hogy mi a Milan új tulajdonosainak szándéka: új létesítményt építeni, vagy maradni a San Siróban.

“Szeretnénk, ha a klubnak rövid időn belül saját stadionja lenne, de tudjuk, hogy Olaszországban ez nem lehetséges egyik napról a másikra. Akár a San Siro, akár egy újonnan épülő létesítmény, de saját stadionra van szükség.” – nyomatékosította pénteken az új vezérigazgató, Marco Fassone.

ÁTLÁTHATÓSÁG

Berlusconi augusztus elején írta alá az előszerződést a klub eladásáról a kínai csoporttal, azonban a tulajdonosváltás lezárásának határideje több alkalommal is csúszott, miközben nem volt egyértelmű, hogy valójában ki áll az ajánlat mögött. Ha az új tulajdonosok szeretnék maguk mögé állítani a szurkolókat, akkor törekedniük kell az átláthatóságra.

A szerző: norberto012