A szombati milánói városi derbi Cristian Zapata utolsó utáni pillanatban szerzett góljával 2-2-es döntetlennel ért...<div class="addthis_toolbox addthis_default_style " addthis:url='http://www.acmilan.hu/2017/04/16/hihetetlen-dolgot-vittunk-veghez-montella/' addthis:title='“Hihetetlen dolgot vittünk véghez” – Montella '  ><a class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a class="addthis_button_tweet"></a><a class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a><a class="addthis_counter addthis_pill_style"></a></div>

“Hihetetlen dolgot vittünk véghez” – Montella

A szombati milánói városi derbi Cristian Zapata utolsó utáni pillanatban szerzett góljával 2-2-es döntetlennel ért véget. Vincenzo Montella, a csapat vezetőedzője nyilatkozott a mérkőzést követően és elmondta, hogy nagyon fontos ponttal gazdagodtak.

“Nagyon izgalmas mérkőzés volt. Sikerült két gólos hátrányból visszajönnünk és a második félidőben megcsináltuk. Hihetetlen dolgot vittünk véghez, ez igazán érzelmes pillanat volt. Örülök az eredménynek. Az első félórában nagyon jól teljesítettünk, viszont türelmesebbnek és hatékonyabbnak kellett volna lennünk. Az első gól után teljesen elveszítettük az egyensúlyunkat és utána már jött is a második. Szinte szürreális volt, hogy 2-0-s hátrányban vonultunk az öltözőbe. A szünet után sem kezdtünk jól, kevés helyzetet alakítottunk ki de végül mégis döntetlen lett.”

“Most már megértem az Inter hatalmas örömét, amikor a tavaly novemberi derbi véget ért. Ma én ünnepeltem, de még sohasem ünnepeltem így. Meg kell, hogy mondjam a 97. percben szerzett gól egy nagyon erős érzelmi hatást vált ki az emberből. Nem tudtam visszafogni magam. Ez egy nagyon szoros mérkőzés volt, ahol a szurkolók mindenféle érzelmeket átélhettek, hol negatív, hol pozitív pillanatokat. Ez az egy pont nagyon sokat jelent Európát tekintve. A versenytársainkhoz képest semennyire nem vagyunk hátrányban. Ez egy nagyon fontos pont volt, de a verseny folytatódik. A gólok? A meccs előtt mindannyian azt mondtuk Zapatának, hogy itt az idő gólt szerezni. Nem vártam tőle és Romagnolitól sem. Deulofeu? Ő potenciálisan egy top játékos, de a helyzetkihasználás terén javulnia kell. Igazán jól teljesített. Időnként hatalmas dolgokat visz véghez, de még mindig sokat kell fejlődnie.”

“A védelem? Az első gólnál volt egy kis félreértés Donnarumma és De Sciglio között, míg a második gól Perisic remek teljesítményének volt köszönhető. Az új tulajdonosok? Úgy gondolom, hogy ez a döntetlen egy jó kezdet. Szerződéshosszabbítás? Jelenleg szerződésben állok a klubbal, a következő napokban fogok találkozni a vezetőséggel, de a szezon végére és az Európa liga elérésére összpontosítok. Tudom, hol kellene fejlődnie a csapatnak.” - tette hozzá.

Davide CALABRIA: “Izgalmas mérkőzés volt. Így kiegyenlíteni, az utolsó pillanatban valami hihetetlen volt. Nagyon örülünk Zapata góljának. Nagy volt rajtunk a nyomás, nem volt könnyű dolgunk, de örülünk a teljesítménynek és az eredménynek. Egy látványos derbi volt. A jövőm? Célom, hogy része legyek a jövő Milanjának. Minden nap fejlődök és elégedett vagyok.”

SUSO: “Örülünk az egyenlítő gólnak, de nem sikerült nyernünk. Az első félidőben jobban ki kellett volna használnunk a helyzeteinket. Próbálkoztunk a végéig és a 97. percben szerzett gól azt mutatja, hogy ez a csapat képes a végsőkig harcolni. Nagyszerű csoport vagyunk és mindent megteszünk, hogy ott legyünk Európában. Montella? Mindig hisz bennem és érezteti velem, hogy fontos vagyok.”

A piros-feketék egy hét múlva a 17. helyen álló Empolit fogadják a San Siróban az olasz bajnokságban.

Címkék: ,

A szerző: Isaackar92