Milan-Lazio 3-1 (1-0)

Pippo győzelemmel debütált edzőként a bajnokságban!

Serie A 1. forduló:

Millan-Lazio 3-1 (1-0)

San Siro – Milánó

Játékvezető: Tagliavento

Gólszerzők: Honda (7.), Muntari (56.), Ménez (64. – 11-esből); illetve Alex (67. – öngól)

Sárga lap: De Jong (20.), Diego Lopez (72.); illetve Radu (25.), Lulic  (37.), De Vrij (62.)

Piros lap: -

AC MILAN: Diego Lopez; Abate, Zapata, Alex, Bonera; Poli, De Jong, Muntari (Essien 67.); Honda (Armero 77.), Menez (Niang 82.), El Shaarawy

LAZIO: Berisha; Basta, De Vrij, Cana, Radu; Parolo, Biglia, Lulic (Mauri 73.); Candreva, Klose (Djordjevic 60.), Keita (Felipe Anderson 60.)

Az nso.hu beszámolója a mccsről:

Kaká, Balotelli és Robinho is elhagyta a Milant a nyáron, így az El Shaarawy, Honda, Ménez trióval rohamozott a Lazio elleni nyitányon a nemzetközi kupaindulásról 17 szezont követően először lemaradó együttes. És nem tette rosszul, hiszen Honda Keiszuke révén már hét perc után megszerezte a vezetést a hazai csapat: Bonera indítása után a pocsékul sikerült előző szezon után a mai estén kiválóan mozgó El Shaarawy lépett meg a bal szélen, majd külsővel tanárian tálalt a hosszú oldalon üresen érkező csatártárs elé, aki közelről nem hibázott. 1–0.

Honda gólja 1-0

A Lazióban ott volt a friss világbajnok és vb-gólrekorder Miroslav Klose, de alig akadt értékelhető momentuma az első 45 percben, mivel a társak nem tudták kiszolgálni egyetlen csatárukat, Candreva volt a legveszélyesebb római a pályán a visszafogott színvonalú mérkőzés első félidejében.

A második játékrészre a Lazio sokkal támadóbb felfogásban futott ki a pályára, de a Milan roppant előnyös lélektani pillanatban szerzett újabb gólt, amikor a vendégek – a játék képe alapján – a legközelebb jártak az egyenlítéshez. Az 56. percben Abate beadásánál aludt el a komplett római védelem, középen Sulley Muntari érkezett és nem kegyelmezett 2–0.

Muntari gólja 2-0

Stefano Pioli, a Lazio vezetőedzője cserékkel próbálta átírni a forgatókönyvet, de újabb tíz perc elteltével harmadik gólját is megszerezte a Milan: Jérémy Ménez harcolt ki (egy elég könnyen befújt) tizenegyest, majd magabiztosan értékesítette is a PSG-től igazolt francia. 3–0.

Menez gólja 3-0

Két perccel később (67.) a brazil hátvéd, Alex élesztette fel a Lazio már-már eltemetett pontszerzési reményeit: Felipe Anderson beadásánál próbált menteni a Klosét váltó Djordjevics elől, de saját kapujába talált be: öngól. 3–1.

Alex öngólja 3-1

A folytatásban egyre élvezhetőbb lett a játék, akár újabb gólok is születhettek volna, de a helyzetek kimaradtak, köztük Antonio Candreva 94. percben kiharcolt tizenegyese, a Lazio legjobbjának lövését Digo López hárította bravúrral, így maradt a 3–1-es Milan-győzelem.

Diego Lopez védése

Képek a mérkőzésről:

 

Címkék:

A szerző: Omen